Nova Sport staví moderní předzápasové studio

Diváci Nova Sport se dočkají nového multifunkčního studia, které bude dosahovat úrovně západních televizí. Studio nabídne otevřený půdorys s jednoduchým a čistým stylem. Chybět nebudou digitální stěny s vysokým rozlišením i moderní elektronická tužka. Později by se do vysílání měla implementovat i virtuální realita.

Po opravdu dlouhé době to vypadá, že jedna z domácích sportovních stanic postaví moderní studio, které znají diváci třeba z Anglie nebo Německa. Ta většinou nabízejí otevřený prostor s moderními technologiemi. V českých televizích je zatím stále standardem mít ve studiu pouze dobře vypadající stůl s dekorací a elektronickou tužku na tabletu, která se přenáší divákovi rovnou na obrazovku. To by měl nový prostor překonat.

Nova již vykročila na cestu modernizace, když přestavěla studio pro Televizní noviny, z čehož těžily i novácké sportovní kanály. Nové předzápasové studio by se mělo využívat na všechny významné televizní přenosy. „Největší prostor určitě dostanou naše nejsilnější značky. Počítáme s předzápasovými studii k Lize mistrů, Bundeslize, La Lize, Serii A a Ligue 1. Už se těšíme na nové studio také k tradičním sobotním tahákům NHL. A rádi bychom nabídli divákům studia i k dalším zajímavým projektům, jako jsou třeba MotoGP nebo mistrovství světa v šipkách,“ potvrdil šéf Nova Sportu Dušan Mendel.

Přidat komentář